Пам'ятна медаль до п'ятої річниці понтифікату Франциска
  • Срд, 26/07/2017 - 12:49

З 28 липня 2017 року в Адміністрації майна Святого Престолу й у Ватиканському видавництві можна буде придбати пам'ятну медаль, випущену з нагоди п'ятої річниці понтифікату Папи Франциска.

Авторка дизайну медалі – італійська художниця Маріанджела Крішотті. Вона розробляла медалі до першої річниці понтифікату Франциска та до Надзвичайного Ювілейного Року Милосердя.

Медалі виготовлені з золота, срібла та бронзи. На аверсі розміщено герб Папи Франциска, навколо нього – напис «Franciscus P.P. Anno V MMXVII». На реверсі зображено людину, яка сидить на землі, простягнувши руки до тих, хто втік із батьківщини в пошуку кращого майбутнього. Ця постать уособлює Ісуса Христа і символізує готовність прийняти ближнього, немов нагадує: «Усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили» (Мт 25, 40). Над зображенням – цитата з Євангелія від святого Матея: «Hospes eram et collegistis me» – «Чужинцем був, і ви мене прийняли» (Мт 25, 35). На ребрі медалі вибиті слова «E civitate Vaticana» та її номер.

Кожен екземпляр супроводжується гарантійним сертифікатом із номером і печаткою Держсекретаріату Ватикану й Державного поліграфічного інституту і монетного двору Італії.