Пан Гі Мун: Папа - справжній будівничий миру в світі
  • Чтв, 11/04/2013 - 13:09

Пан Гі Мун і Папа Франциск обговорили питання соціальної справедливості у світі і "Цілі розвитку тисячоліття", які країни-члени ООН ухвалили обійняти до 2015 р., повідомив у бесіді з Ватиканським Радіо сам Генеральний секретар. За його словами, виконання цього плану особливо важливе для бідних верств суспільств. Саме їх доля найбільш цікавить Понтифіка. Пан Гі Мун висловив задоволення тим, що Святішого Отця всерйоз цікавить будування мостів між різними конфесіями й релігіями. "Я твердо вірю, що міжконфесійний діалог прокладе шлях до глибокої оцінки загальних цінностей, які, в свою чергу, ведуть до толерантності, співучасті та миру", - сказав політик.

"Це була зустріч дуже плідна і повна надії: Папа Франциск - це людина миру і діла, це голос тих, хто його позбавлений. Сподіваюся, що ми зможемо продовжити цей наш обмін думками. У цьому дусі, продовжуючи традицію його попередників, я мав честь запросити Папу Франциска відвідати осідок ООН ", - поділився Пан Гі Мун.

Генсек підкреслив занепокоєння Святішого Отця кризою і війнами в світі і зізнався, що подякував Папі за його духовне керівництво і розуміння ситуації. Він додав, що дуже високо оцінює рішення Папи про діалог з іншими релігіями, особливо мусульманами та євреями, так як через цей процес з'явиться можливість сприяти більш глибокій повазі між різними релігіями, етнічними групами і культурами.