Папа Бенедикт XVI очима співпрацівників
  • Срд, 27/02/2013 - 22:38

Серед  підсумків понтифікату варто звернути увагу на думку найближчих співпрацівників Бенедикта XVI.

Кардинал Зенон Грохолевскі, префект Конгрегації католицької освіти, особливо підкреслює взаємини між вірою і наукою, проблему раціональності віри, а також загрозу релятивізму, яка існує у сьогоднішньому світі.
«Думаю, що це був дуже великий понтифікат. Бенедикт XVI виявився не тільки людиною величезного інтелекту, але також дуже покірним і одночасно відважним. Він не піддався впливам різних течій, які дуже далекі від Євангелії, але зумів іти проти течії, зміг бути непопулярним в ім’я служби Церкві, в ім’я вірності Христові. Він збагатив Церкву у багатьох аспектах... Він порушував всі проблеми сучасного світу. Старався вказувати моральну і етичну базу проблем, які існують зараз в світі» - сказав кардинал Грохолевскі.

Глава Папської Ради в справах служби здоров’я і душпастирства хворих Архиєпископ Зигмунт Зімовскі знає Йосифа Ратцінгера вже багато років і вважає, що папство не змінило його як людину. Більше того, як Префект Конгрегації науки віри він був добре приготований до місії «зміцнення братів у вірі», а вибір його Папою зробив його більш відкритим на потреби людей. На думку Архиєпископа Зімовского, історія позитивно оцінить цей понтифікат і хто зна, чи не назве Бенедиктова XVI, як і його попередника, Великим.

За матеріалами: wiara.pl