Папа: Бог не вимагає надзвичайних речей, а дозволити діяти Йому
  • Срд, 24/10/2018 - 16:09

Думками про те, в чому полягає християнське життя і про значення милосердної любові Святіший Отець поділився, вітаючи учасників загальної аудієнції. Слова заохочення для ініціативи солідарності в Польщі

«Найдорожчі, Христове євангельське послання не вимагає від нас робити надзвичайні речі, але дозволити Богові діяти в нашому житті», – сказав Папа Франциск, вітаючи наприкінці загальної аудієнції в середу, 24 жовтня 2018 р., італійських паломників, скерувавши окрему думку до молоді, хворих, похилих віком, та молодят.

«Християнське життя, – додав він, – це зустріч нашої слабкості із силою Божої благодаті, що дозволяє нам кожного дня жити повним і радісним життям, де любов означає все робити з радістю та покорою на Божу славу й для добра людей».

Де присутня милосердна любов, там зростає згода

Тема любові звучала також в інших вітаннях Святішого Отця. Зокрема, промовляючи до франкомовних прочан, він сказав: «У Христі Ісусі та лише в Ньому перебуває беззастережна любов, повне дарування себе без обумовлень, витривалість до кінця в прийнятті іншого. Нехай же сопричастя з Ним, з Отцем і Святим Духом причиниться до зростання сопричастя між нами і здатності завжди жити у вірності!», – побажав Папа, а вітаючи німецькомовних прочан, зауважив: «Там, де між нами перебуває милосердна любов, зростає також згода і прощення».

Підтримка для ініціативи солідарності

Промовляючи до прочан з Польщі, Глава Католицької Церкви склав їм подяку за ініціативу солідарності. «Наступної неділі, – сказав він, – Церква в Польщі відзначатиме Х Неділю солідарності з переслідуваною Церквою, організовану Папською Фундацією “Допомога Церкві в потребі” разом з Польською Єпископською Конференцією. Цього року економічну підтримку буде надано християнам у Пакистані. Дякую за ці ініціативи миру й солідарності».