Папа: Богородиця не може бути матір’ю корумпованих
  • Срд, 28/11/2018 - 16:39

Богородиця всіх приймає, але не може зарадити з тими, хто замикається перед Нею. В черговому випуску передачі про молитву «Радуйся, Маріє», Святіший Отець, зокрема, поділився думками про корупцію

«Молитися за корумпованих – це молитися за те, щоби трапився землетрус, який розворушить їх настільки, щоб вони збагнули, що світ не розпочався ними і на них не завершиться», – сказав Папа Франциск під час сьомого випуску передачі «Ave Maria», що виходить на телеканалі італійського єпископату «Tv2000». Відповідаючи на запитання ведучого о. Марка Поцци, він зазначив: «Якщо б я казав, що не є грішником, то був би найбільше корумпованим».

Закритися від Матері

«Марія не може бути матір’ю корумпованих, бо корумповані продають матір», – мовив Святіший Отець, додаючи: «Вони шукають лише економічну, інтелектуальну та політичну вигоду. Роблять егоїстичний вибір, який я б назвав сатанинським. Вони замикають двері зсередини і Марія не може увійти. Вони не впускають Маму».

Така особа, за словами Папи, не потребує ні матері, ні батька, не зважає на приналежність до народу чи сім’ї. «Вони живуть в егоїзмі, а батьком цього, який навчає їх цього, є диявол», – сказав він, зауважуючи, що слід молитися за те, аби такі люди пережили потрясіння, спроможне перемінити їхній погляд на світ.

Марія всіх приймає

Богородиця, однак, приймає всіх. Вона «супроводить нас, грішників, у дорозі» та «молиться за нас, що є грішниками». Як зауважив Святіший Отець, ми повинні молитися словами: «Я – грішник, але Ти оберігай мене». «Й вона оберігає нас», – додав він.

У цьому контексті Папа поділився спогадом про свою маму: «Моя мама, говорячи про нас, її п’ятьох дітей, казала: Мої діти є немовби пальцями на руці – всі різні, але якщо мене вдарити по якомусь пальцеві, то мені так само болить, якби вдарили по іншому».