Папа: Боже царство зростає непомітно, силою зернятка
  • Чтв, 09/08/2018 - 19:33

«Боже царство зростає у світі в таємничий спосіб, несподіваний, силою маленького зернятка», – таке повідомлення з’явилося у Твіттері Святішого Отця в четвер, 9 серпня 2018 року.

Таємниче зростання

Тема зростання Божого царства була в центрі уваги повчання Папи Франциска, виголошеного перед проказуванням молитви «Ангел Господній» в неділю, 17 червня 2018 року. При цій нагоді він коментував євангельські притчі про зерно пшениці і гірчичне зерно, як символи Божого Царства й динамізму його зростання.

У першій з них Ісус порівнює Боже царство до «таємничого зростання зерна», яке, вкинуте в землю, кільчиться, проростає, виростає і дає колос, незалежно від землероба, який лише після дозрівання дбає про жнива. Нам іноді здається, що історія рухається в протилежному напрямку від задуму Небесного Отця, Який «хоче для всіх Своїх дітей справедливості, братерства й миру».

«У дійсності, сьогодні як і вчора, Боже царство росте в світі в таємничий і вражаючий спосіб, відкриваючи приховану могутність малого зернятка, його переможну живучість, – зазначив тоді Святіший Отець. – Посеред особистих і суспільних життєвих поворотів, які, іноді, здається, позначають потопання надії, необхідно залишатися сповненими уповання на приховане, але могутнє діяння Бога. Ось чому в хвилини пітьми та труднощів ми не повинні занепадати духом, але залишаться заякореними в Божій вірності, в Його присутності, що завжди спасає».