Папа, будучи кардиналом, захищав права матерів-одиначок
  • Пон, 01/04/2013 - 23:49

 Кардинал Хорхе Маріо Бергольйо був захисником прав дітей і матерів-одиначок, зазначила Ольга Муньос, журналіст і голова Аргентинської асоціації захисників ненароджених дітей і сім'ї "FAMPAZ". Він багато зробив для захисту життя і завжди вимагав від інших милосердя до матерів-одиначок; просив не звинувачувати їх і не тикати пальцем, а проявляти співчуття і допомагати, повідомила активістка.

Муньос наголосила, що будучи  Архиєпископом Буенос-Айреса, нинішній Папа був дуже стурбований "зловживаннями щодо дітей" і просив співпраці в цьому питанні. На зустрічі з групою іноземних інвесторів він критикував ситуацію, коли люди, які їздять "на останніх моделях автомобілів", використовували дітей, які "не мали навіть дев'яти років".

Муньос зустріла одного разу кардинала Бергольйо час поїздки в громадському транспорті, а також в поштовому відділенні. "Мені потрібно дещо тут зробити", – сказав він. Почувши їхню розмову, якась дама вирішила поступитися йому місцем. "Ні, ні, ви більше втомлені після того, як виконавши домашні обов'язки, їдете на роботу", – сказав майбутній Папа.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va