Папа: Чотиридесятниця як шлях повернення до Отця
  • Срд, 06/03/2019 - 15:38

Під час зустрічі з вірними в Попільну Середу Святіший Отець склав побажання плідного великопосного шляху.

Загальна аудієнція, що відбулася в середу, 6 березня 2019 р., збіглася з початком Великого Посту в Церкві латинського обряду. Тож вітаючи наприкінці зустрічі прочан, Папа Франциск заохотив плідно пережити цей важливий період літургійного року.

Шлях до великодньої радості

«Під час Чотиридесятниці, яка сьогодні розпочинається, заохочую вас молитися й трудитися над тим, щоб у нашому світі утверджувалося Боже царство й щоб ми вміли розпізнавати його знаки», – сказав Святіший Отець, вітаючи франкомовних прочан, а звертаючись до англомовних, побажав, аби «великопосний шлях привів нас до радості Пасхи із серцями, очищеними та оновленими благодаттю Святого Духа».

Побажавши «щасливого початку Чотиридесятниці – часу навернення і милосердя» паломникам, які спілкуються іспанською мовою, Папа наголосив, що «молитва, милостиня і піст допоможуть нам оновити християнське життя, беручи участь в Господній Пасці», а португаломовним прочанам побажав: «плідного великопосного шляху, що допоможе знайти Ісуса та зблизька слідувати за Ним, настільки, щоб зі святим Павлом могти сказати: Живу вже не я, а Христос у мені».

Потреба навернення і покути

«Літургія Попільної Середи, особливо, обряд накладення попелу на чоло, допомагає нам зрозуміти нашу непостійність, потребу в покаянні, пості та відреченні. Відчинімо свої серця та уми на правильне розуміння сенсу нашого життя у світлі таїнств страстей, смерті та воскресіння Ісуса», – закликав Святіший Отець, вітаючи прочан польського походження, натомість італійцям побажав «пережити цей період зі справжнім духом покаяння та навернення, як повернення до Отця, Який очікує всіх нас з розпростертими обіймами».