Папа до болгарів: Разом засвідчимо прагнення іти за Ісусом дорогою спільності
  • Птн, 03/05/2019 - 13:49

Готуючись до свого візиту до Болгарії, Папа ділиться з болгарським народом своїми сподіваннями та просить про молитву.

«Дорогі сестри й брати в Болгарії! З Божою допомогою, через кілька днів прибуду до вас. Перебування у Болгарії буде для мене та моїх співробітників паломництвом під знаком віри, єдності та миру», – цими словами Папа Франциск розпочинає традиційне відеозвернення до болгарського народу, присвячене вже недалекій Апостольській подорожі до Болгарії, куди він вирушить в неділю, 5 травня.

Двома легенями

Глава Католицької Церкви підкреслює, що ця земля є «батьківщиною свідків віри», починаючи з часів, коли святі Кирило й Методій посіяли там Євангеліє, що було «плідним засівом, що приніс щедрі плоди також і у важкий період минулого століття».

«Це часто повторював святий Іван Павло ІІ, який доклав чимало зусиль для того, щоб Європа наново відкрила визвольну силу Христа, а також для того, щоб знову змогла дихати своїми двома легенями. Йдучи його слідами, з радістю зустрінуся з Його Святістю Патріархом і Священним Синодом Болгарської Православної Церкви. Разом засвідчимо бажання іти за Господом Ісусом дорогою братерського сопричастя між усіма християнами», – сказав Папа.

В намірі миру

Святіший Отець також підкреслив, що це його паломництво буде під знаком спогадування святого Папи Івана ХХІІІ, який провів майже десять років в Софії як Апостольський Делегат. «Це був муж віри, спільності та миру. Ось чому я обрав гаслом подорожі назву його історичної енцикліки “Pacem in terris – Мир на землі”. Прошу вас супроводжувати мене вашими молитвами», – підсумував Папа Франциск, побажавши: «Нехай же Господь Бог подасть Болгарії мир і процвітання!».