Папа до представників корейської влади і дипломатів: дякую за зусилля на користь миру
  • Чтв, 14/08/2014 - 14:30

Мир і діалог – ці дві теми були в центрі першої промови Папи Франциска під час апостольської подорожі до Південної Кореї.

Офіційна церемонія привітання Понтифіка відбулася в президентському палаці в Сеулі 14 серпня 2014р. В ході її Папа звернувся до глави держави Пак Кин Хе та представників дипломатичного корпусу. Він високо оцінив повагу до літніх людей і турботу про молодь, що характеризують корейське суспільство. Франциск відзначив важливість роздумів над способами передачі цінностей новим поколінням. Однією з головних цінностей, на думку Папи, є любов до миру, який має особливе значення на території Кореї – землі, що довго страждає від його відсутності. "Висловлюю моє захоплення зусиллями на користь примирення і стабільності на корейському півострові та підтримую їх, так як це є єдиним надійним шляхом до міцного миру. Його пошук з боку Кореї нам особливо дорогий, тому що впливає на стабільність у регіоні та в усьому світі, які втомлені від війни", – сказав Папа.

Мир, на думку Понтифіка, – це виклик для дипломатії, за допомогою якої потрібно руйнувати стіни недовіри та ненависті, сприяючи культурі примирення та солідарності. "Дипломатія, як мистецтво можливого, ґрунтується на сильному і міцному переконанні в тому, що мир досягається через діалог і уважне й щире слухання, а не через взаємні звинувачення, непотрібну критику і демонстрацію сили", – сказав Папа.

Франциск підкреслив, що Південну Корею, як і більшість інших розвинених країн, турбують численні соціальні проблеми, економічна нерівність і турбота про збереження навколишнього середовища. У зв'язку з цим Святіший Отець закликав робити все можливе для створення такої соціальної атмосфери, в якій кожен член суспільства буде вислуханий, де буде підтримуватися дух відкритої комунікації, приділятися належна увага бідним, слабким і тим, хто не має голосу, "не тільки виходячи назустріч їх терміновим потребам, але сприяючи їх людському і духовному зростанню". Сьогодні, на думку Франциска, існує потреба в "глобалізації солідарності", мета якої – всебічний розвиток кожного члена людської сім'ї.

Святіший Отець закликав корейську католицьку спільноту брати активну участь у житті країни. Церква бажає робити свій внесок в освіту молоді, зміцнення духу солідарності з бідними і сприяти вихованню нових поколінь громадян, готових ділитися своєю мудрістю і передбачливістю, отриманих у спадок від предків і народжених вірою, заради вирішення політичних і соціальних проблем народу.

Після зустрічі в президентському палаці Папа Франциск попрямував до садиби Конференції єпископів Південної Кореї, де провів зустріч з місцевими єрархами.