Папа до провідників Церкви в Європі: шукати нові шляхи для солідарності
  • Птн, 14/09/2018 - 10:41

В Познані (Польща) розпочалася Пленарна Асамблея Ради Єпископських Конференцій Європи. Апостольський Нунцій переказав вітання від Папи

Святіший Отець заохочує знаходити «завжди нові шляхи для здійснення великодушної та відповідальної солідарності, накреслюючи шляхи пастирської братерської співпраці, прямуючи борозною духовних цінностей, що сформували мислення, мистецтво та культуру Європи», – йдеться у вітальному посланні, яке Папа Франциск надіслав через Державного Секретаря кардинала П’єтро Пароліна учасникам Пленарної Асамблеї Ради Єпископських Конференцій Європи, що від 13 до 16 вересня відбувається у польському місті Познані.
Вже повідомлялося, що цьогорічна зустріч провідників європейських єпископатів зосереджена на темі духа солідарності в Європі. Під час інавгураційної сесії привітання від Папи зачитав архиєпископ Сальваторе Пеннаккіо, Апостольський Нунцій у Польщі.

З нього дізнаємося, що Святіший Отець «сподівається, що ця важлива зустріч причиниться до зміцнення комунікації між європейськими єпископами, даючи додатковий імпульс місії Церкви, особливо, на користь молоді, допомагаючи їм відкривати фундаментальний внесок віри в єдність європейського континенту». З такими думками Папа просить молитися за нього та його служіння, уділяючи своє Апостольське благословення.