Папа: Друзі – відблиск Божої любові
  • Птн, 31/07/2020 - 10:06

Святіший Отець не оминув увагою Міжнародний день дружби, присвятивши цій темі свій окремий твіт.

«Дружба – це дар життя і Божий дар. Вірні друзі, які в скрутну мить завжди перебувають поруч з нами, є відблиском Божої любові, Його втіхи і Його люблячої присутності», – такий твіт з’явився в обліковому записі Святішого Отця 30 липня 2020 р., адже того дня відзначається, серед іншого, Міжнародний день дружби.

Темі дружби Папа Франциск присвятив кілька пунктів 5-го розділу післясинодального Апостольського напоумлення «Христос живий», присвяченого молоді. Ділячись думками про важливість дружби з Ісусом, він також вказує на деякі аспекти цього явища, незамінні в житті людини.

«Скільки б ти не жив і не здобував досвід, ти ніколи не зануришся в глибину юності, якщо не пізнаєш справжньої повноти сутності молодості, якщо не зустрічатимеш щодня великого Друга, якщо ти не дружиш з Ісусом» (CV 150), – пише він, зазначаючи, що завдяки друзям Господь очищає нас і допомагає нам зростати, наявність друзів учить нас відкриватися, розуміти, дбати про інших, відмовлятися від зручностей та самоізоляції, ділитися життям з іншими.

«Дружба настільки важлива, що сам Ісус представляє себе як друга: “Тож слугами вже не називатиму вас: слуга не відає, що його пан робить. Називаю вас друзями” (Ів. 15, 15). Завдяки благодаті, яку Він нам дарує, ми піднесені настільки, що дійсно стали Його друзями. Такою ж любов’ю, яку Він виливає на нас, ми можемо любити і Його, поширюючи Його любов на інших, з надією, що й вони віднайдуть своє місце у дружній спільноті, яку створив Ісус Христос» (CV 153).