Папа-емерит висловив співчуття з приводу смерть кардинала Йоахіма Майзнера
  • Нед, 16/07/2017 - 16:30

Папа Бенедикт ХVІ звернувся з листом співчуття з приводу смерті кардинала Йоахіма Майзнера, кельнського Архиєпсикопа-емерита та одного с підписантів Dubia стосовно тексту «Amoris Laetitia». Лист на похороні кардинала Майзнера зачитав особистий секретар Папи-емерити Архиєпископ Ґеорґ Ґенсвайн, повідомляє Crux.

«Коли я почув звістку про смерть кардинала Майзнера, спочатку я не міг в це повірити – день перед тим ми розмовляли по телефону», - пише Папа-емерит – «для нього – ревного пастиря овець і душ було важко залишити своє служіння саме в той час, коли Церква має нагальну потребу в пастирях, які б протиставилися диктатурі духу часу, які би повністю думали і діяли з позиції віри».

Бенедикт ХVІ також наголосив, що в останні роки життя кардинала Майзнера особливо щасливим робили дві речі – його служіння в Таїнстві Покаяння та вершення Євхаристії.

«Коли з ранку кардинал Мейснер не з’явився на Месі, його знайшли мертвим в його кімнаті. Часослов випав з його рук – він помер молячись, перед обличчям Господнім, у розмові з Господом», - написав Бенедикт ХVІ у своєму листі, - «Його смерть продемострувала, як він жив: перед Господнім лицем, у розмові з Ним».