Папа Франциск благословив новий ватиканський пожежний автомобіль
  • Пон, 11/11/2019 - 14:32

Папа Франциск благословив новий пожежний автомобіль, який подарувало Ватиканській пожежній службі німецьке підприємство «MAN Truks & Bus». Церемонія відбулася 6 листопада 2019 року на площі св. Марти у Ватикані.

Папа благословив новий транспортний засіб під час короткої зустрічі з делегацією ватиканських пожежників. Він згадав у молитві трьох італійських «людей вогненної професії», що загинули кілька днів тому на півночі країни. Папа Франциск подякував своїм гостям за жертовну службу, особливо в ситуаціях, коли вони змушені ризикувати життям.

Пожежний автомобіль, який благословив Святіший Отець, був спеціально спроектований для використання на території Ватиканського геліпорту – з недавнього часу вертолітний майданчик на території Ватиканських садів використовується для доставки маленьких пацієнтів у папський педіатричний шпиталь «Bambino Gesu».

Новий автомобіль дуже компактний, він оснащений спеціальним пультом управління і монітором, що дозволяє оператору пожежно-технічного озброєння гасити пожежі, не виходячи з кабіни транспортного засобу, і переміщати машину, не припиняючи процесу гасіння.