Папа Франциск несподівано відвідав хвору знайому
  • Нед, 29/07/2018 - 16:27

Не звична п’ятниця, але «субота милосердя». Ввечері, 28 липня 2018 р., Папа Франциск неочікувано прибув на вулицю Алессандрія в кварталі Саларіо в Римі, щоб особисто відвідати свою похилу віком знайому, що не може виходити з дому задля хвороби, але неодноразово просила про зустріч.

Небагато були тих, які впізнали синій «Ford Focus» з ватиканськими номерами, яким користується Папа Франциск. Не зважаючи на спеку та перемагаючи сумніви, вони вирішили чекати біля під’їзду на того, хто ним приїхав. Зі Святішим Отцем прибули лише жандарми й кілька поліцейських в цивільному, що залишилися при вході біля будинку, в якому мешкає жінка.

Відвідини тривали коло години, а зійшовши на вулицю, Єпископ Риму опинився в оточенні невеликої групи місцевих мешканців, з якими він щиро привітався, кожному потиснувши руку. Зокрема, Папа зупинився погратися з дитиною. Попереджений про присутність такого особливого гостя, один хворий чоловік, який мешкає в тому самому будинку, де й жінка, яку відвідував Святіший Отець, також зійшов на вулицю, аби попросити його благословення.

Отож, це були моменти великої радості для кварталу, який Папа Франциск добре знає. Кількасот метрів звідтіль, на площі Буенос-Айресу, розташована аргентинська церква Співстраждання Пресвятої Марії, в якій він, ще як кардинал, перебуваючи в Риму, зустрівався зі своїми земляками.