Папа Франциск прибув до Бангкока
  • Срд, 20/11/2019 - 11:46

В середу, 20 листопада 2019 р., приблизно о 12:00 місцевого часу (7:00 – київського) в аеропорту Бангкока приземлився літак, яким до Таїланду прибув Папа Франциск. Повітряне судно зупинилося при військовому терміналі, де відбулася офіційна зустріч. Біля трапу Главу Католицької Церкви зустрів член Коронної Ради. Церемонія не передбачала промов, а лише взаємне привітання між делегаціями та військові почесті. Папу вітали представники влади, єпископат і група вірних. З аеропорту він від’їхав до Апостольської нунціатури.

Біля дипломатичного представництва Папу зустріла група семінаристів, молодих черниць та юнаків і дівчат з розташованої поблизу парафії, які привітали його національним танцем. Перший день призначений на відпочинок і адаптацію до ного часового поясу, який відрізняється від римського на 6 годин. Ввечері Святіший Отець приватно відслужить Святу Месу в каплиці нунціатури.

Перші зустрічі та промови заплановані на четвер. Вранці, о 9:00 місцевого часу (4:00 – київського), Глава Католицької Церкви прибуде до урядового палацу, де відбудеться зустріч з Прем’єр-Міністром та з представниками влади, дипломатичного корпусу й громадянського суспільства. Опісля – відвідини буддійського храму Ратчабофіт та зустріч з Верховним Патріархом тайських буддистів. Ранок завершиться візитом до католицького шпиталю Святого Людовика. Після обіду Папа відслужить Святу Месу на Національному стадіоні.