Папа Франциск прибув до Литви
  • Суб, 22/09/2018 - 15:27

Після майже тригодинного перельоту, Папа Франциск прибув до Вільнюса, столиці Литви, розпочинаючи 25-ту міжнародну Апостольську подорож, що включає також Латвію та Естонію.

Приблизно о 10:30 місцевого часу, що збігається з київським,  у суботу 22 вересня 2018 року, літаком Airbus 320 італійської авіакомпанії Alitalia Папа Франциск прибув на міжнародний аеропорт Вільнюса, де його зустрічали Президент Литовської Республіки Даля Ґрібаускайте, прем'єр-міністр Саулюс Скверняліс, представники уряду й президент Конференції єпископів Литви, Вільнюський архиєпископ Ґінтарас Ґрушас. Діти в національних костюмах вручили Святішому Отцеві квіти.

Незважаючи на холодну та дощову погоду, велика група дітей та молоді з прапорами Литви та Ватикану з ентузіазмом вітали Папа в аеропорту.

Після вітальної церемонії Святіший Отець закритим автомобілем відправився до президентського палацу, де відбудеться зустріч з Президентом країни, а з членами уряду, представниками влади, громадянського суспільства та дипломатичного корпусу, він матиме зустріч на площі перед президентським палацом.

У другій половині дня Святіший Отець відвідає санктуарій Матері Божої Остробрамської, після чого зустрінеться з литовської молоддю на площі перед вільнюським катедральним собором.