Папа Франциск прибув до столиці Грузії Тбілісі
  • Птн, 30/09/2016 - 17:39

Скандуванням італійською мовою: «Papa Francesco! Papa Francesco!» 30 вересня 2016 р., зустріли в тбіліському міжнародному аеропорту Главу Католицької Церкви, який прибув до Грузії з Апостольським візитом, здійснюючи ХVІ Апостольську подорож, яка триватиме до 2 жовтня, включаючи останнього дня відвідини Азербайджану.

За чотири години польоту літак з Папою Франциском, супроводом та сімдесяткою журналістів на борту подолав 2700 кілометрів повітряного шляху, прибувши до столиці Грузії о 15-ій годині місцевого часу (14-та година в Україні).

В аеропорту відбулась офіційна церемонія привітання. Вселенського Архиєрея вітав президент Георгій Маргвелашвілі з дружиною, похилий віком Глава Грузинської Православної Церкви Католикос Ілля ІІ, якого Папа щиро обійняв, представники влади, Апостольський Нунцій у Грузії, Вірменії та Азербайджані архиєпископ Марек Сольчиньскі, Апостольський Адміністратор Кавказу для римо-католиків єпископ Джузеппе Пасотто та архиєпископ Рафаїл Мінассіян, Ординарій для католиків вірменського обряду в Східній Європі та група вірних.

Церемонія привітання, однак, мала неформальний характер, тобто, не передбачала промов, які в рамках візиту ввічливості до Глави Держави будуть виголошені під час зустрічі з представниками державної влади, політиками, дипломатами й представники світу культури.

Діти в національному вбранні піднесли Папі кошичок з виноградом.. Пролунали державні гімни, віддано військові почесті та відбулося представлення делегацій. Опісля Глава Держави та Грузинської Православної Церкви провели гостя до президентського залу аеропорту, де відбулася коротка розмова.

З аеропорту Святіший Отець прибув до президентського палацу, де відбувся візит ввічливості до Глави Держави, а після нього розпочалась зустріч з представниками влади, громадянського суспільства та дипломатичного корпусу.