Папа Франциск привітав українських прочан
  • Срд, 28/08/2019 - 18:16

В загальній аудієнції зі Святішим Отцем взяли участь українські греко-католицькі паломники та сестри Згромадження Служебниць Непорочної Діви Марії.

На прощі Святого Петра у Ватикані з уст Папи Франциска знову лунало українське християнське привітання. «Вітаю учасників українського паломництва», – сказав він італійською мовою наприкінці загальної аудієнції у середу, 28 серпня 2019 р., а тоді додав по-українськи: «Слава Ісусу Христу!» – на що багатоголосий збір прочан відповів: «Слава на віки».

Зустріччю з Папою Франциском розпочалося всецерковне паломництво Української Греко-Католицької Церкви до Риму з нагоди 50-річчя посвячення Собору Святої Софії. Подальшою програмою передбачено форум за участі членів товариства «Свята Софія», Літургію на гробі священномученика Йосафата в базиліці Святого Петра (29 серпня), Літургію в базиліці Святого Климента Папи (30 серпня), відвідини собору Святої Софії і розташованого при ньому Музею Блаженнішого Йосифа Cліпого, велику архиєрейську вечірню під проводом Глави УГКЦ, показ документального фільму Олени Мошинської «Блаженніший» (31 серпня) та урочисту Божественну Літургію в неділю, 1 вересня за участі всіх членів Синоду Єпископів УГКЦ.

Вітання для Сестер Служебниць

Окремим словом Папа Франциск згадав присутніх на площі Святого Петра сестер зі Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, які зібралися у Вічному Місті, прибувши з України та всіх місць служіння в різних частинах світу, щоби взяти участь у святкуваннях з нагоди 100-річчя народження для неба співзасновниці Згромадження блаженної Йосафати Гордашевської. Центральною подією стане Божественна Літургія в папській базиліці Santa Maria Maggiore, яку в четвер, 5 вересня, очолить Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у співслужінні з єпископами Синоду УГКЦ.