Папа Франциск прийняв Президента Лівану
  • Суб, 04/05/2013 - 14:17

У п’ятницю, 3 травня 2013 р., Папа Франциск прийняв Президента Лівану Мішеля Сулеймана, який пізніше також зустрівся з Державним Секретарем кардиналом Тарчізіо Бертоне та архиєпископом Доменіком Мамберті, Секретарем, відповідальним за стосунки з державами.

 

У повідомленні Ватиканського прес-центру читаємо, що під час зустрічі обговорено ситуацію в країні, підкреслюючи важливість діалогу та співпраці задля спільного блага, розвитку й стабільності країни, між членами різних етнічних і релігійних спільнот, з яких складається суспільство, і які є його багатством.

 

Крім того, не залишилися осторонь і проблеми регіону, з особливою згадкою про сирійський конфлікт. Особливу тривогу викликає значна кількість сирійських біженців, які шукають захисту в Лівані та в довколишніх країнах. Для них, як і для всього страждаючого населення, закликано подбати про більшу гуманітарну підтримку. Висловлено побажання до рішучої та плідної віднови переговорів між ізраїльтянами та палестинцями, яка дуже необхідна для миру та стабільності регіону.

 

В контексті непростої ситуації, в якій живуть християни всього Близького Сходу, наголошено на важливому внескові, який вони можуть зробити в життя регіону, у світлі Апостольського Повчання «Ecclesia in Medio Oriente» Папи Бенедикта XVI.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va