Папа Франциск прийняв Президента Мозамбіку
  • Птн, 14/09/2018 - 17:42

Боротьба з бідністю і корупцією та внесок Церкви в життя суспільства були серед тем візиту до Ватикану Президента Мозамбіку

У п’ятницю, 14 вересня 2018 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції у Ватикані Президента Республіки Мозамбік Філіпа Жасінто Ньюсі, який опісля зустрівся також з Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, якого супроводжував архиєпископ Поль Річард Ґаллаґер, Секретар, відповідальний за стосунки з державами.

У повідомленні Ватиканського прес-центру зазначається, що під час щирих переговорів відзначено добрі існуючи стосунки між Святим Престолом і Мозамбіком, висловивши високу оцінку внескові, який Церква робить в різні сектори суспільства, посилаючись на двосторонню угоду, укладену 2011 року з метою полегшити діяльність Церкви в країні.

Було обговорено суспільно-політичну ситуацію в країні, як також триваючий процес національного примирення, висловивши сподівання на досягнення стабільного та тривалого миру. Крім того, відбувся обмін думками щодо боротьби з бідністю та корупцією, як також економічної співпраці Мозамбіку з іншими країнами.