Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента Південної Кореї
  • Чтв, 18/10/2018 - 18:59

Теми миру, розвитку та подолання напруженості на Корейському півострові були обговорені під час візиту до Ватикану Президента Південної Кореї

У четвер, 18 жовтня 2018 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента Республіки Корея Мун Чже Іна, який опісля зустрівся з Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном та Секретарем, відповідальним за стосунки з державами, архиєпископом Полом Річардом Ґаллаґером.

Прес-служба Святого Престолу повідомляє про те, що під час розмов, які пройшли в щирій атмосфері, відзначено добрий стан існуючих двосторонніх стосунків та позитивний внесок Церкви у соціальну, суспільну та медичну сферу країни, як також – у сприяння діалогові та примиренню між Кореями. Висловлено високу оцінку спільним старанням, спрямованим на користь кожної слушної ініціативи, яка дає змогу перемагати існуючі досі напруження на Корейському півострові, щоби започаткувати нову пору миру та розвитку. Було обговорено також деякі питання регіонального характеру.

Свята Меса у Ватикані за мир на Корейському півострові

Напередодні, 17 жовтня, ввечері, кардинал П’єтро Паролін очолив у базиліці Святого Петра у Ватикані Святу Месу в наміренні миру на Корейському півострові, в якій взяли участь представники дипломатичного корпусу та Президент Мун Чже Ін. Промовляючи до присутніх після Євхаристійного богослуження, Глава Держави подякував Державному Секретареві Святого Престолу за те, що він особисто очолив цю молитву. Далі він склав подяку Папі Францискові, який, за його словами, своїми молитвами підтримав «подорож» наближення між двома Кореями, вливши сміливість і надію в серця корейців, які прагнуть миру.