Папа Франциск про Слугу Божого кардинала Ван Туана
  • Суб, 06/07/2013 - 15:55

У суботу, 6 липня 2013 р., Папа Франициск прийняв на аудієнції в Апостольському Палаці у Ватикані учасників урочистого засідання з нагоди завершення дієцезального етапу беатифікаційного процесу кардинала Франциска Ксаверія Нґуєн Ван Туана, що відбулося напередодні в Латеранському палаці, що є осідком Вікаріату Римської дієцезії.

«Ваша радість є моєю радістю!» – сказав Святіший Отець, вітаючи присутніх, які прибули з різних кінців світу, та складаючи подяку всім, хто приклався до здійснення цього процесу. «У дійсності, – сказав він, – є багато людей, які можуть засвідчити, що зустріч зі Слугою Божим Франциском Ксаверіє Нґуєн Ван Туаном на різних етапах його життя послужила для них будуванням. Досвід показує, що слава його святості поширилася саме завдяки свідченню багатьох людей, які з ним зустрічалися та зберегли у серцях його смиренну посмішку та велич його духа».

В’єтнамський кардинал Франциск Ксаверій Нґуєн Ван Туан, який від 1998 до 2002 року очолював Папську Раду «Справедливість і Мир», протягом 13 років, від 1975 до 1988 року був ув’язнений комуністичним режимом В’єтнаму, провівши дев’ять років в повній ізоляції. Він відійшов по вічну нагороду 16 серпня 2002 року, на 74 році життя, а 2010 року Римська дієцезія розпочала беатифікаційний процес.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va