Папа Франциск сподівається відвідати Японію
  • Срд, 12/09/2018 - 13:29

Приймаючи на аудієнції делегацію з Японії, Папа Франциск оголосив про свій намір відвідати цю країну наступного року.

У середу, 12 вересня 2018 р., вранці, Папа Франциск прийняв на аудієнції представників японської асоціації «Tensho Kenoh Shisetsu Kenshoukai», що впроваджує проекти культури й солідарності та була заснована як спогад про першу дипломатичну місію Японії в Європі, організовану місіонерами-єзуїтами 1585 року. Чотирьох молодих японців-християн, що прибули тоді до Риму в супроводі отців-єзуїтів, прийняв Папа Григорій XIII. Під час восьмирічної подорожі по Європі, вони відвідали різні європейські міста, такі як Лісабон, Мадрид, Флоренцію, Венецію, Мілан та ін.

Приклад перших японських послів

Звертаючись до членів асоціації, Папа Франциск вказав на історичне значення тієї події 400-річної давності, що стала «зустріччю двох великих культур і духовних традицій», під час якої «європейці зустріли японців, а японці зустрілися з Європою та із серцем Католицької Церкви». Святіший Отець зазначив, що один з чотирьох японських послів став священиком, а ще один загинув мученицькою смертю в Нагасакі й був проголошений блаженним. Папа висловив сподівання, що подібно до своїх предків, представники асоціації також стануть послами дружби та захисниками загальнолюдських та християнських цінностей.

Релігія, культура й економіка задля людянішого світу

Його Святість закликав представників асоціації «Tensho Kenoh Shisetsu Kenshoukai» і надалі впроваджувати в життя проекти солідарності, особливо, ті, що спрямовані на підтримку освіти молоді та сиріт.

Він також вказав на важливість їхнього прагнення показати, що релігія, культура й економіка можуть мирно співпрацювати для того, аби творити людяніший світ і сприяти цілісній екології. За словами Папи, це прагнення повністю співзвучне з тим, про що він наголошував в енцикліці «Laudato si’».

Оголошення про намір візиту до Японії

«Користуючись нагодою вашого візиту, – зазначив на завершення Папа Франциск, – хочу оголосити вам про свій намір відвідати Японію наступного року. Сподіваємося, що це вдасться зробити».