Папа Франциск у серпні поїде на СДМ і до Фатіми
  • Пон, 22/05/2023 - 13:25

У Ватикані офіційно оголосили про подорож Папи на СДМ і до Фатіми. Це відбудеться у рамках Апостольської подорожі в Португалію з нагоди участі в Світовому дні молоді, тоді ж Папа Франциск здійснить візит до Фатімського санктуарію.

 

Хоча Папа Франциск і зареєструвався першим як паломник на Світовий День Молоді, який від 1 до 6 серпня 2023 р. відбуватиметься в столиці Португалії місті Лісабоні, та неодноразово заявляв про те, що поїде на цю зустріч, відтепер це вже офіційно. В понеділок, 22 травня, Директор Ватиканського прес-центру Маттео Бруні поширив таку заяву:

«З нагоди наступного Світового Дня Молоді, приймаючи запрошення цивільної та церковної влади Португалії, Його Святість Папа Франциск поїде до Лісабона від 2 до 6 серпня цього року, здійснивши 5 серпня відвідини санктуарію у Фатімі».

Варто зазначити, що це буде четверта подорож Папи Франциска на СДМ після Ріо-де-Жанейро (2013), Кракова (2016) та Панами (2019) та друге паломництво до Фатіми, яку він відвідував 12-13 травня 2017 року.