Папа Франциск віддав Апостольську подорож до Грузії та Азербайджану під покров Пресвятої Богородиці
  • Птн, 30/09/2016 - 14:19

Напередодні Апостольського візиту до Грузії й Азербайджану ввечері у четвер 29 вересня 2016 р., згідно із звичаєм, прийнятим на початку свого понтифікату, Папа Франциск відвідав римську базиліку Святої Марії (Santa Maria Maggiore), щоб помолитись перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці «Спасіння римського люду» – «Salus Populi Romani», ввіряючи під опіку Пресвятої Богородиці заплановані візити.

Це були вже сорокові відвідини Папи Франциска до базиліки Santa Maria Maggiore.

Ця чудотворна ікона Пресвятої Богородиці з Дитятком Ісусом належить до найбільш вшанованих в Італії. Назвою «Спасіння римського люду» – «Salus Populi Romani» вона завдячує подіям, що стались наприкінці VІ сторіччя, коли в Римі спалахнула епідемія чуми. 590 року Папа Григорій Великий очолив молитовний процесійний похід з цією іконою, благаючи порятунку для міста. Незабаром після того епідемія припинилась.

До чудотворної ікони «Salus Populi Romani», яка зберігається в базиліці «Salus Populi Romani», відбуваються постійні прощі вірних не тільки з Риму та Італії, але й з усього світу. Папа Франциск розпочинає та завершує Апостольські подорожі молитвою біля цієї чудотворної ікони.