Папа Франциск відвідав Бенедикта XVI, аби привітати з Великоднем і 95-річчям
  • Чтв, 14/04/2022 - 13:20

В середу ввечері Папа Франциск прибув до монастиря Mater Ecclesiae, що у Ватиканських садах, аби відвідати свого попередника, якому 16 квітня сповняться 95 років життя.

 

Коротка і щира розмова та спільна молитва. Ось і всі подробиці, які повідомив Директор Ватиканського прес-центру Маттео Бруні, інформуючи про те, що ввечері, 13 квітня 2022 р., напередодні Пасхального Тридення, Папа Франциск завітав до монастиря Mater Ecclesiae у Ватиканських садах, який сьогодні є резиденцією вислуженого Папи Бенедикта XVI, аби особисто привітати його з Великоднем і з 95-річчям, яке припадатиме у Велику Суботу, 16 квітня. «Після короткої та щирої розмови та після спільної молитви, Папа Франциск повернувся до “Дому святої Марти”», – повідомляє Речник Апостольської Столиці.

Вже через кілька днів після свого обрання Папа Франциск започаткував «звичай» відвідувати свого попередника, розпочинаючи від незабутньої зустрічі, яка відбулася в літній резиденції Римських Єпископів у Кастель Ґандольфо. У контексті різдвяних і великодніх свят, або ж з нагоди консисторій разом з новими кардиналами Папа Франциск старається підтримувати зв’язок з Бенедиктом XVI, якого називає «батьком» і «братом».