Папа Франциск відвідав польову поліклініку біля площі Святого Петра
  • Птн, 17/11/2017 - 14:51

У четвер, 16 листопада 2017 р., пополудні, Папа Франциск несподівано прибув до солідарної польової поліклініки, оснащеної на площі Пія ХІІ, що поблизу ватиканської площі Святого Петра. Мова йде про медичний комплекс, оснащений з нагоди Всесвітнього дня бідних, який відзначатиметься 19 листопада.

Протягом тижня, що триває, в цій імпровізованій поліклініці, оснащеній з ініціативи Папської Ради сприяння новій євангелізації за співпраці з медичними закладами й волонтерськими об’єднаннями, бідні та потребуючі можуть здати аналізи, пройти медогляд й отримати безкоштовні медичні консультації у кардіолога, дерматолога, інфекціоніста, гінеколога та андролога.

Першими, хто зустрів Святішого Отця, була група потребуючих, які в черзі очікували на свій візит до лікаря. Папа поспілкувався з ними в невимушеній обстановці, обмінявшись кількома жартами. Далі медсестри волонтерки з Італійського Червоного Хреста супроводили його під час огляду імпровізованої поліклініки, в рамках якого Єпископ Риму подякував лікарям, які підтримали цю ініціативу.

Крім того, Папа познайомився з волонтерами Конфедерації «Братств Милосердя», які займаються організаційними аспектами діяльності цього польового госпіталю. Як і кожного відвідувача, вони пригостили Святішого Отця гарячим напоєм. Відвідини тривали приблизно півгодини.