Папа Франциск вирушив до Туреччини
  • Птн, 28/11/2014 - 11:10

У п’ятницю (28 листопада 2014 року) вранці розпочалась 6-та Апостольська подорож Папи Франциска до поза Італію – Апостольский візит до Туреччини.

Прийнявши запрошення Президента Республіки, Його Святості Патріарха Вартоломея І, та Єпископської Конференції, Святіший Отець Франциск перебуватиме в Туреччині від 28 до 30 листопада 2014 р., відвідуючи Анкару та Стамбул. Візит до Туреччини пов’язаний із участю Вселенського Архиєрея у святкуваннях з нагоди празника святого Апостола Андрія Первозванного, що припадає на 30 листопада, і який є престольним празником Константинопільського.

Апостольська подорож розпочалась з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно, звідки після 9-ої години римського часу Папа Франциск із супроводом на борту вирушив до Туреччини. Після тригодинного перельоту він приземлиться в столиці карїни, місті Анкарі. Туреччина лежить у тому ж часовому поясі, що й Україна.

Перед тим, як зійти на борт, Папа особисто привітався з усіма співробітниками аеропорту та правоохоронцями, що були біля повітряного судна, потиснувши кожному руку.

Згідно з прийнятим під час останніх поїздок Папи порядком, в аеропорту відбудеться лише офіційний прийом, а церемонія привітання пройде у президентському палаці й буде поєднана із візитом ввічливості до Глави Держави та зустріччю з представниками влади. Але перед тим Святіший Отець здійснить протокольні заходи у Мавзолеї Ататюрка. У перший день візиту також передбачені зустрічі з Прем’єр-міністром та з Керівником відділу в справах релігій.