Папа Франциск закликав Міжнародну організацію праці допомогти молоді та мігрантам
  • Срд, 28/05/2014 - 23:25

Святіший Отець скерував своє послання до учасників 103-ої сесії Міжнародної організації праці, яка триватиме з 28 травня до 12 червня 2014 року в Женеві. «Праця людини є частиною створення і продовженням творчої роботи Бога», – нагадав Папа. Саме тому, додав він, працю треба розглядати і як дарунок, і як обов’язок, бо «праця – це не просто товар; вона має свою, притаманну їй гідність і цінність». Папа переконаний, що женевська конференція зібралася «у вирішальний момент соціально-економічної історії, який є викликом для всього світу». Йдеться про безробіття і поширення бідності. Багато молодих людей у наш час деморалізовані відсутністю роботи, вони втрачають почуття власної гідності та набувають почуття відчуженості від суспільства, звернув увагу Папа Франциск. Він нагадав, що тільки можливість вільної, творчої та солідарної праці може привести до підвищення гідності життя.

Папа звернув увагу на ще один серйозний виклик для світу – масову міграцію. Кількість людей, змушені шукати роботу далеко від батьківщини, що є причиною справжнього занепокоєння. «Незважаючи на їхні надії на краще майбутнє, вони часто стикаються з недовірою і відчуженням, не кажучи вже про трагедії і катастрофи», – звернув увагу Папа. Ці особи часто стають жертвами «глобалізації байдужості», складовими якої є: торгівля людьми та рабська праця.

На думку Папи Франциска, поліпшити ситуацію можуть: міжнародна солідарність, прагнення поставити в центр усіх зусиль людську особу, більш рішуче здійснювати міжнародні трудові норми, переоцінка відповідальності міжнародних корпорацій, полегшення переміщення мігрантів. Папа закликав співробітників Міжнародної організації активно сприяти здійсненню цих ідей.

За матеріалами: be.radiovaticana.va