Папа Франциск зателефонував до іракського єрарха
  • Срд, 23/07/2014 - 15:30

22 липня 2014 р. стало відомо, що 20 липня 2014 р. в другій половині дня Папа Франциск особисто зателефонував до сиро-католицького патріарха Антіохійського Ігнатія Юсефа III Юнаня, щоб повідомити, що він уважно і з стурбованістю стежить за драматичним становищем християн, яких переслідують у іракському місті Мосул.

Як повідомив Патріарх, розмова тривала близько десяти хвилин, протягом яких він подякував понтифіку і попросив його активізувати свої зусилля, щоб довести до міжнародної спільноти інформацію, що в провінції Ніневія відбуваються масові релігійні чистки. Мовчання так званого цивілізованого світу про це єрарх назвав соромом.

Наприкінці розмови Папа Франциск уділив своє апостольське благословення всьому християнському населенню Близького Сходу і сказав, що постійно молиться за мир і безпеку.

В Іраку існування християнської спільноти піддається постійному ризику. У Мосулі після майже двох тисяч років більше немає християн. Єпископи попросили ту незначну кількість християн, що залишилась в Мосулі, якомога швидше покинути місто. Останні з них за минулі дні знайшли притулок в Курдистані. 19 липня 2014 патріарх Юнань зустрічався у Ватикані з Архиєпископом Домініком Мамберті, секретарем з відносин Святого Престолу з державами.