Папа Франциск завершив похорон кардинала Левади
  • Суб, 28/09/2019 - 16:10

В п’ятницю, 27 вересня 2019 р., в базиліці Святого Петра у Ватикані відбувся похорон кардинала Вільяма Левади, вислуженого Префекта Конгрегації Віровчення. Заупокійну Святу Месу при катедральному престолі відслужив кардинал Тарчізіо Бертоне, разом з іншими кардиналами, архиєпископами та єпископами. Наприкінці до учасників молитви приєднався Папа Франциск, який звершив обряди прощання «Commendatio» та «Valedictio».

Перед призначенням до Конгрегації Доктрини Віри, кардинал Левада очолював архидієцезію Сан-Франциско в США. Тож саме на ім’я теперішнього Архиєпископа Сан-Франциско Сальваторе Корділеоне Папа Франциск надіслав телеграму, складаючи співчуття духовенству, чернецтву й вірним.

«Спогадуючи з безмежною вдячністю роки священичого і єпископського служіння покійного кардинала серед Христової пастви Лос-Анджелеса, Портледна та Сан-Франциско, його особливий внесок у катехизацію, освіту й адміністрування та зразкове служіння в Апостольській Столиці, я охоче приєднуюся до вас, вручаючи його благородну душу безмежному милосердю Бога, нашого Небесного Отця», – пише Святіший Отець, уділяючи Апостольське благословення всім, хто в надії воскресіння оплакує відхід кардинала Левади.