Папа Франциск здійснить візит до Ассізі, де підпише нову енцикліку
  • Суб, 05/09/2020 - 16:46

В програмі візиту, що матиме приватний характер, – Свята Меса на гробі святого Франциска.

Директор Ватиканського прес-центру Маттео Бруні повідомив про те, що Святіший Отець 3 жовтня 2020 року відвідає Ассізі, де підпише нову енцикліку «Всі браття» про братерство та соціальну дружбу. Папа відслужить Святу Месу на гробі святого Франциска, наприкінці якої підпише енцикліку.

Згідно з бажанням Святішого Отця, беручи до уваги ситуацію в сфері охорони здоров’я, візит матиме приватний характер і не передбачає жодної участі вірних.

Після Lumen fidei (2013) та Laudato si’ (2015) це буде третя енцикліка Папи Франциска. В той час як попередня названа першими словами Пісні створіння святого Франциска з Ассізі, також і назва чергового документа «Всі браття» почерпнута із заклику Ассізького бідняка: «Глядімо, браття всі, на Доброго Пастиря, Який задля спасіння овець Своїх переніс страсті на хресті».

Нова енцикліка присвячена темі, яка займає центральне місце в навчанні Папи Франциска, вилившись у підписання в лютому минулого року «Документа Абу-Дабі» на тему загальнолюдського братерства разом з Великим Імамом Аль-Таїбом.

Це буде четвертий візит теперішнього Папи до Ассізі після відвідин 4 жовтня 2013, 4 серпня 2016 та 20 вересня 2016.