Папа Франциск зустрівся з харитативними організаціями з Близького Сходу
  • Срд, 05/06/2013 - 20:25

Добре знаємо, що там, де хтось страждає, присутній Христос, і ми не маємо права відступати саме в найболючіших ситуаціях. На це звернув увагу Папа Франциск, зустрічаючись у середу, 5 червня 2013 р., вранці, перед початком загальної аудієнції, з представниками харитативних організацій, які здійснюють гуманітарну місію в Сирії та серед сирійських біженців в довколишніх країнах.

 

Святіший Отець відзначив, що стурбованість Святого Престолу з приводу сирійської кризи та страждань місцевого народу є добре відомою. Бенедикт XVI неодноразово закликав до складення зброї та шукання розв’язки шляхом діалогу, а також, разом з Синодальними Отцями, склав пожертву для допомоги тим, хто постраждав від наслідків збройного протистояння. «Доля сирійського населення також і мені особисто лежить на серці», – додав Папа Франциск, пригадавши, що в цьогорічному пасхальному посланні особливим чином бажав миру «улюбленій Сирії». «Перед обличчям неприпинення насильства та безчинств, знову відновлюю свій гарячий заклик до миру», – сказав він, відзначивши, що протягом останніх тижнів «міжнародна спільнота повторно заявила про намір вжити конкретних засобів для того, щоб розпочати плідний діалог з метою покласти край війні».

 

У цьому контексті Святіший Отець зазначив, що «Церква відчуває покликання дати смиренне, але конкретне та дієве свідчення любові, якої навчилася від Христа, Доброго Самарянина. Добре знаємо, – вів далі він, – що там, де хтось страждає, присутній Христос. І ми не можемо відступати саме в ситуаціях найбільшого болю!»

 

Папа Франциск висловив вдячність католицьким доброчинним організаціям, діяльність яких є «вираженням сопричастя» і «свідченням» та звернувся до міжнародної спільноти із закликом, поряд з шуканням шляхів для розв’язки конфлікту, подбати і про гуманітарну допомогу для біженців. «Для Апостольської Столиці діяльність католицьких харитативних організацій є надзвичайно значущою: допомагати сирійському населенню, не зважаючи на етнічну чи релігійну приналежність, є найбезпосереднішим способом зробити свій вклад у примирення та будування суспільства, відкритого на всі його відмінні складові частини», – наголосив Святіший Отець.

 

Єпископ Риму також скерував слова підтримки до «християнських громад, що живуть в Сирії та на Близькому Сході», зазначаючи, що «Церква підтримує своїх членів», які, переживаючи великі труднощі, покликані «продовжувати присутність християнства в регіоні, в якому воно народилося». «А нашим завданням, – додав Папа Франциск, – є допомогти постійності цього свідчення».

 

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va