Папа: Християнин завжди прямує вперед
  • Чтв, 01/08/2019 - 18:16
У відеопривітанні учасникам місіонерського конгресу в Індонезії Святіший Отець нагадав про те, що християнин не може не ділитися ентузіазмом віри, отриманої в Хрищенні.

Християнин – це людина, яка завжди прямує вперед. На цьому наголосив Папа Франциск у короткому відеопривітанні, яке він надіслав учасникам Національного Місіонерського Конгресу Індонезії, що відбувається в Джакарті, столиці країни, від 1 до 4 серпня 2019 р. на тему «Охрищений і посланий».

Цінний скарб

Своє звернення, яке транслювалося під час церемонії відкриття, Глава Католицької Церкви розпочав заохоченням учасників конгресу «добре замислитися» над темою заходу. «Отримавши Хрищення, – сказав він, – ми отримуємо Святого Духа, що є скарбом; приймаємо в себе Ісусове послання, тобто, Євангеліє. Коли хтось має щось прекрасного та захоплюється цим, то відчуває спонуку нести це далі й ділитися з іншими».

В цьому контексті Папа пропонує дати відповідь на кілька запитань: Як я живу моїм Хрищенням? В особистому житті, але також у суспільстві, чи живу як закваска суспільства, щоб нести далі Ісусове послання?..

Постійно триваюча місія

«Християнин завжди прямує вперед: ми, як каже Біблія, не є людом, що повертається назад. Ні. Ми – люди, які завжди прямують вперед. Коли хтось оглядається назад, він не є християнином. Християнин прямує вперед, й саме це означає “бути посланим”. Прямувати вперед спонукає Святий Дух», – мовив Святіший Отець, заохочуючи молитися до Пресвятої Богородиці, щоб «Вона оберігала вас і допомагала прямувати вперед».