Папа: Христова істина визволяє
  • Пон, 22/11/2021 - 11:56
Коли Ісус царює в серці, Він визволяє його від лицемірства та інтриг, звільняє від лукавства. На цьому наголосив Папа Франциск, промовляючи перед молитвою «Ангел Господній» в неділю Христа Царя Всесвіту.

Передостання неділя листопада в Церкві латинського обряду – це неділя Христа Царя Всесвіту, на яку Папа Франциск призначив відзначення Світового дня молоді на рівні дієцезій та єпархій.

Христос прийшов служити

Святіший Отець вказав, що царювання Христа повністю відрізняється від світського, бо Ісус прийшов не царювати, а служити. Він вільний від прагнення похвал і земної слави. Він визволяє нас від підкорення злу. До кожної людини Він ставиться як до друга, а не як до суб’єкта. Навколо себе Христос хоче бачити вільних людей, а не улесливих.

 

Христова істина визволяє

Папа Франциск підкреслив, що свобода Ісуса походить з істини. І Його істина вчиняє нас вільними. Христова істина – це не щось абстрактне, це дійсність, якою Він визволяє нас від лицемірства, інтриг, лукавства. Найкращий доказ того, що Христос – це наш Цар, це відмежуватись від того, що забруднює життя, вчиняючи його двозначним, непрозорим, сумним. Звичайно, ми завжди будемо мати справу з нашими недоліками та обмеженнями, адже всі ми – грішники. Але якщо нашим Царем є Христос, то ми не будемо ні фальшивими, ні схильними приховувати правду, не будемо вести подвійне життя.

Щодня шукати Христову істину

«Нехай же Пресвята Богородиця допоможе нам кожного дня шукати істину Христа, Царя Всесвіт, щоб звільнитись від земного рабства, та навчить панувати над нашими вадами», – закінчив Святіший Отець своє звернення перед молитвою «Ангел Господній».