Папа: Євреї – це наші брати і не можна їх переслідувати. Зрозуміло?
  • Птн, 15/11/2019 - 10:45

Під час загальної аудієнції у Ватикані в середу Папа Франциск із занепокоєнням зазначив, що переслідування євреїв «відроджується». «Це не є людське чи християнське», – сказав він.

«Єврейський народ багато витерпів в історії. Його виганяли, переслідували. Минулого століття ми бачили багато, багато жорстокості щодо єврейського народу», – сказав Папа, звертаючись до тисяч віруючих, що зібралися на площі Святого Петра.

 «І всі ми були впевнені, що це закінчилося. Але сьогодні звичка переслідувати євреїв починає відроджуватися. Брати і сестри, це не є ні людське, ні християнське. Євреї – це наші брати і не можна їх переслідувати. Зрозуміло?» – сказав Папа Франциск в імпровізованому коментарі до раніше підготовленого тексту катехизи.

У промові до поляків він сказав: «Подружжя, яке любить і народжує життя, є справжньою живою фігурою, здатною показати Бога Творця і Визволителя. Їхня любов стає символом інтимної реальності Бога».

«Я бажаю вам, щоб ваші доми були місцями, пронизаними любов'ю, де слухатимуть голос Бога і людей. Нехай вони будуть домашньою Церквою, наповненою духом віри, надії та відкритості до нового життя. Я всім серцем благословляю вас і ваші родини», – додав Папа Франциск.

Потім він привітав учасників національного паломництва з Чехії, організованого з нагоди 30-ї річниці канонізації Іваном Павлом II Агнеси ​​Чеської. Вони приїхали до Ватикану разом із празьким митрополитом кардиналом Домініком Дукою.

Звертаючись до чехів, Папа наголосив: «Нехай свята Агнеса, фігурку якої ви принесли, продовжує заступатися за вас, щоб ви могли жити Євангелієм з відновленим ентузіазмом, беручи участь у діяльності задля загального блага серед багатьох співгромадян, які досі не знають Ісуса».