Папа: Корупція – це одне з найстрашніших лих суспільства
  • Пон, 09/12/2019 - 16:28

З нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією Папа Франциск опублікував повідомлення на своєму аккаунті в Twitter, в якому закликає всіх боротися з цим суспільним лихом.

“Корупція пригнічує людську гідність і руйнує всі добрі й гарні ідеали. Все суспільство в цілому покликане докладати конкретних зусиль для того, аби протистояти хворобі корупції, яка в ілюзії швидких і легких заробітків, насправді збіднює всіх.”

– таке повідомлення з’явилося в понеділок, 9 грудня 2019 р., на аккаунті Папи Франциска @pontifex в Твіттері з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією, що був встановлений ООН 2003 року.

Папа про служіння, як ліки від корупції

Святіший Отець неодноразово наголошував, що корупція – це одне з найстрашніших лих суспільства. Темі боротьби з корупцією Папа Франциск присвятив одне з щомісячних молитовних намірень минулого року. Викриваючи «гріх корупції», він визнає, що його можна зустріти серед політиків, ділових людей і навіть церковнослужителів, але тими, хто, врешті-решт, платить за все, є бідні.

Святіший Отець також підкреслює, що єдиним шляхом, аби вийти з корупції, є служіння. «У дійсності, корупція походить з гордості, зверхності, в той час, як служіння впокорює та полягає у смиренній любові допомагати іншим» (проповідь в каплиці Дому святої Марти 16 червня 2014).