Папа: Молімося за навернення сердець, аби зростала любов
  • Суб, 17/02/2018 - 11:44

Перед обличчям світу, позначеного байдужістю, насильством, егоїзмом та песимізмом, варто запитати, чи не страждає він від браку милосердної любові? Таку думку Папа Франциск висловив, приймаючи у п’ятницю, 16 лютого 2018 р., членів Асоціації «Pro Petri Sede» яка діє в Бельгії, Люксембурзі та Голландії, збираючи пожертви для потреб Апостольської Столиці та діл милосердя Святішого Отця.

Традиційне паломництво доброчинців до гробу Святого Петра, що, як зауважив Папа, має на меті «наново утвердити віру та оновити місію любові до ближнього», відбувається на початку Великого Посту. У цьому контексті він зосередив своє слово навколо запитання, поставленого у цьогорічному посланні: «Чи не погасла любов у наших серцях?».

«Варто подивитися правді у вічі! Та використовувати ліки, які Сам Бог дає нам у Церкві. Молитва повертає нас на шлях істини про себе самих і про Бога, піст допомагає нам розділити ситуацію багатьох людей, які долають тортури голоду й робить уважнішими до ближнього, милостиня є благодатною нагодою співпрацювати з Божим провидінням для добро Божих дітей», – сказав Папа, додаючи: «Заохочую вас зробити з милостині стиль життя й бути витривалими в конкретній допомозі потребуючим».

Звернувшись зі словами похвали й заохочення, Святіший Отець, порадив доброчинцям здійснювати свою місію також у молитві, пам’ятаючи про адресатів отримуваної допомоги. «Великодушною пожертвою, яку складаєте Наступникові святого Петра, ви робите свій внесок у місію Церкви підтримувати кожну людину», – сказав Папа, підсумувавши:

«Дорогі друзі, просімо в Господа навернути наші серця, аби на землі зростала любов і нарешті припинилися конфлікти, що є причиною незліченного зла. Нехай же це паломництво зростить у вас любов, як також щоденне прагнення визнавати свою віру та свідчити про неї там, де живете. Заохочую вас також молитися за молодь, аби наступний Синод, який їй присвячений, сприяв, зокрема, пробудженню священичих і чернечих покликань у ваших країнах».