Папа: Молитва ніколи не є даремною
  • Втр, 24/07/2018 - 16:21

Молитві було присвячене повідомлення, поширене через аккаунт @pontifex в Твіттері у вівторок, 24 липня.

«Молитва ніколи не є даремною: завдяки їй завжди проростає щось нове, що раніше або пізніше приносить плід», – нагадує Папа Франциск через повідомлення у Твіттері, поширеному у вівторок, 24 липня 2018 року.

Від самих початків свого понтифікату Папа Франциск присвятив чимало своїх проповідей, промов та повчань темі молитви, вказуючи на необхідність і незамінність цього постійного спілкування з Творцем в житті людини. Сам він, наприкінці всіх зустрічей, які проводить, запевняє їх учасників у своїй молитві за них та завжди додає: «Не забувайте молитися за мене».

«Чим насправді є молитва? Вона, насамперед, є діалогом, особистими стосунками з Богом. Людина була створена, як істота, що перебуває в особистих стосунках з Богом, в стосунках, які знаходять своє повне здійснення лише в зустрічі зі своїм Творцем», – повчав Святіший Отець під час загальної аудієнції на площі Святого Петра у середу, 15 листопада 2017 року.

«Молитва є не просто корисною практикою для того, щоб здобути трохи внутрішнього миру, а ні побожним засобом, щоб отримати від Бога те, що потрібно. Якби це було так, то вона була би спонукувана витонченим егоїзмом», – зазначав Папа Франциск, зустрічаючись у лютому 2016 року з учасниками молитовних груп святого Отця Піо, підкреслюючи, що молитва не є «таблеткою аспірину» для покращення самопочуття, чи «бізнесом», в якому щось здобуваємо, але «ділом духовного милосердя, яка має на меті все привести до Божого серця».