Папа молився за черниць, що ризикують життям, допомагаючи хворим
  • Срд, 25/03/2020 - 12:10

В урочистість Благовіщення Святіший Отець жертвував Святу Месу в наміренні черниць, а під час проповіді заохотив заглибитися в таїнство втілення Божого Сина.

 

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ - Ватикан

Розпочинаючи Святу Месу в середу, 25 березня 2020 р., Папа Франциск скерував свою думку до сестер вінкентійок, які у Ватикані опікуються педіатричною амбулаторією для бідних, молячись за сестер в усьому світі.

«Сьогодні, в свято Втілення Господа, сестри Згромадження Дочок Милосердя святого Вінсента де Поль, які провадять та служать в диспансері Святої Марти вже 98 років і присутні на цій Святій Месі, сьогодні разом із співсестрами в кожній частині світу відновляють свої обіти, – сказав він. – Хочу сьогодні пожертвувати Святу Месу за них, за Згромадження, що завжди трудиться для хворих, для найубогіших, як ось тут протягом 98 років, і за всіх черниць, які в цей період опікуються хворими, ризикуючи й навіть віддаючи своє життя».

Замість проповіді Святіший Отець ще раз перечитав євангельську розповідь про Благовіщення, запрошуючи вірних заглибитися в це таїнство. «Єванглист Лука, – зазначив він, – міг знати про це лише з розповіді Богородиці. Слухаючи святого Луку, ми почули Богородицю, Яка розповідає про це таїнство. Стоїмо перед таїнством. Можливо, найкращим, що можемо зробити тепер, є перечитати цей уривок, уявляючи, що його розповіла Богородиця».

Як і кожного дня, Свята Меса завершилася адорацією Пресвятої Євхаристії та благословенням Найсвятішими Тайнами. Папа Франциск також проказав молитву духовного Святого Причастя.