Папа на Великий Піст 2020: «Примиріться з Богом!»
  • Втр, 25/02/2020 - 11:13

У понеділок 24 лютого 2010 року у Ватикані відбулась презентація Послання Папи на Великий Піст 2020: «Ми вас благаємо в ім’я Христа: примиріться з Богом!» (2 Кор. 5, 20). Прес конференцію очолив кардинал Петер Турксон, Префект Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові.

Виступаючи на прес-конференції, присвяченій презентації послання Папи на Великий Піст 2020, що відбулася в прес-центрі Святого Престолу 24 лютого 2020 р., Префект Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові кардинал Петер Кодво Турксон коротко застановився над змістом та структурою документу. У прес-конференції взяли участь монсеньйор Бруно-Марі Дуффе, Секретар згаданої Дикастерії, та пані Маріелла Енок, президент педіатричної лікарні «Дитятка Ісуса» в Римі.

У цьогорічному Посланні Папа Франциск нагадує на необхідність навернення, зазначаючи, що шлях до переміни життя лежить у спогляданні на розп’ятого Ісуса та в молитві, як діалозі «серця з серцем». Кардинал Петер Турксон підкреслив у своєму виступі, що заклик до примирення з Богом, що становить тему Послання Святішого Отця на піст, означає навернення людини до Бога та щирий діалог з Господом. Святіший Отець нагадує про рабство гріха, про те, як гріх позбавляє гуманності наше життя та стосунки з ближніми. Примиритись з Богом і жити під Його поглядом – це не тільки благочестиві практики, бо життя з Богом дійсно зцілює людину, наші стосунки з іншими, вчиняючи наше життя насправді осмисленим.

Монсеньйор Бруно-Марі Дуффе наголосив, що час Великого Посту є для християн, і в особистому, і в суспільному житті, часом наново відкритої радості, часом смерті для гріха і воскресіння до нового життя в Христі.

Пані Маріелла Енок, президент педіатричної лікарні «Дитятка Ісуса» в Римі підкреслила, що, як вказав  Папа в своєму Посланні, час Великого Посту є  «часом сприятливим» і також «новою можливістю». В цей час благодаті ми покликані зупинитись, замислитись, як краще можемо виконати свою місію. На думку пані Маріелли, один із найінтенсивніших уривків цьогорічного Послання на Великий Піст – це запрошення поділитися своїми благами, а не їх накопичувати. Великий піст закликає нас не сприймати те добро, яке ми робимо, як належне. Нам потрібно повернутися до глибокого сенсу наших дій. Як наголошує Святіший Отець, економікою треба займатись з євангельським духом, що є духом Блаженств. Пані Марелла поділилась широким досвідом лікарні «Дитятка Ісуса» у благодійній діяльності Церкви.