Папа: Наслідуймо Діву Марію та перемагаймо лукавого Божою зброєю
  • Срд, 15/05/2019 - 14:38

«В цьому місяцеві травні, присвяченому Богородиці, заохочую вас наслідувати Її. Будьте сміливими та здатними відкрити своє серце для Бога і для ближніх, щоб змогти стати засобами Божих милосердя та ніжності», – закликав Папа Франциск, звертаючись наприкінці загальної аудієнції 15 травня 2019 р. до молоді, похилих віком, хворих і молодят.

Ця ж тема була заторкнута в його побажаннях португаломовним прочанам: «Перебуваємо посередині “Марійського місяця”, який традиційно закликає християнський люд помножувати щоденні жести вшанування та наслідування Божої Матері. Стараймося щоденно молитися на вервиці, жертвуючи Богові хоч трохи часу, який ми Йому винні. Таким чином наближуватимемо небо до людей».

За закликом Фатімської Богородиці

Вітаючи паломників з Польщі, Папа Франциск нагадав, що передвчора припадав спомин Фатімської Діви Марії. Це була річниця Її першої появи у Фатімі, як також – річниця замаху на життя святого Івана Павла ІІ, який стверджував: «В усьому, що трапилося, я бачив особливу материнську опіку Марії».

Навівши слова Богородиці: «Я прийшла попередити людство, щоб воно перемінило життя та не засмучувало Бога важкими гріхами. Нехай люди моляться на вервиці та чинять покуту за гріхи», – Святіший Отець закликав: «Прислухаймося до цієї поради, просячи в Марії Її материнської опіки, дару навернення, духа покаяння та миру для всього світу».

Лукавий – це не міф

Тема духовної боротьби особливо прозвучала у вітанні до арабомовних прочан. Зауваживши, що залишивши нам молитву «Отче наш», Ісус хотів, аби вона завершувалася проханням про визволення від лукавого, Папа сказав:

«Не думаймо, що він є міфом; цей підступ веде до втрати нашої пильності, й тоді, коли ми зменшуємо оборону, він використовує цей момент, щоб знищити наше життя. Отож, тримаймо в руках “запалені світильники” та застосовуймо могутню зброю, яку нам дає Господь: віру, яка виражається в молитві, роздумуванні над Божим словом, сакраментальному Примиренні та ділах милосердя».