Папа: Нехай час не охолодить нашу підтримку і нашу молитву за українців
  • Пон, 13/06/2022 - 11:25

Під час недільної зустрічі з прочанами Папа Франциск знову скерував свою думку до тих, хто страждає від війни в Україні, закликавши не припиняти молитву за мир.

 

«У моєму серці не згасає думка про населення України, що страждає від війни. Нехай же час, який минає, не охолодить наш біль та наше занепокоєння цими багатостраждальними людьми. Будь ласка, не звикаймо до цієї трагічної дійсності, зберігаймо її в своєму серці. Молімося і змагаймося за мир!» – із таким закликом Папа Франциск звернувся в неділю, 12 червня 2022 р., до паломників, які опівдні зібралися на молитву «Ангел Господній» у Ватикані, знову скеровуючи свою та церковної спільноти думку до страждань українського народу і висловлюючи побажання, щоб затягування війни не причинилося до згасання солідарності.

Моліться за припинення страждань українців

Згідно зі звичаєм, Папа Франциск напередодні привітав телефонним дзвінком учасників молодіжної прощі з Мачерати до Лорето, закликаючи їх молитися про благодать миру: «Просіть у Богородиці благодаті миру, вчімося жити в мирі, просіте, аби закінчилася ця війна, щоб український народ більше не страждав. Єднаюся з вами з таким побажанням і таким проханням до Богородиці. І помоліться, будь ласка, також і за мене», – попросив він.

«У Бога все можливе» – під таким гаслом відбувалося 44-те з черги молодіжне щорічне нічне паломництво, яке на світанку 12 червня завершилося в санктуарії Божого Дому. Згідно зі звичаєм, перед тим як паломники вирушили у приблизно 30-кілометрову прощу, відбулася телефонна розмова зі Святішим Отцем.