Папа: нехай ті, що можуть зупинити війну, почують волання про мир
  • Срд, 27/04/2022 - 14:45

У вітаннях, звернених до учасників загальної аудієнції в останню середу квітня, Папа Франциск знову висловив сподівання на те, що в цей важкий час, коли людство спрагнене братерства, зброя нарешті замовкне.

Прагнення миру та братерства звучало у вітаннях, які Папа Франциск скерував до паломників, що в середу, 27 квітня 2022 р., зібралися на площі Святого Петра у Ватикані на загальну аудієнцію. Зокрема, промовляючи до франкомовних прочан, покликаючись на сьогоднішню катехиху, він сказав: «У цей важкий період, коли людство спрагле миру та братерства, є нагальним, аби союз між похилими віком і молоддю був плідним і спонукав кожного, відповідно до життєвого стану, бути свідком і посередником Божих благословень між народами».

Звертаючись до португаломовних паломників, Святіший Отець закликав молитися за мир. «Прошу вас, – сказав він, – бути витривалими в неустанній молитві за мир. Нехай замовкне зброя, щоби ті, в чиїх руках влада зупинити війну, почули волання всього людства про мир».

Серед прочан з Хорватії була делегація Міністерства оборони. Вітаючи їх, Папа закликав бути миротворцями: «Дорогі друзі, нехай же щоденна зустріч і подорож з воскреслим Господом причиниться до палання ваших сердець, аби ви могли з ентузіазмом свідчити віру та звіщати великі діла Божі як справжні миротворці в суспільстві та у світі».