Папа: нехай же нові святі спонукають до діалогу та шукання миру
  • Нед, 15/05/2022 - 18:37

Наприкінці Святої Меси, під час якої десять блаженних були зараховані до лику святих Католицької Церкви, Папа Франциск побажав, аби ці нові святі натхнули провідників народів до рішень на користь миру.

 

Євхаристійне богослужіння з нагоди канонізації десятьох святих Католицької Церкви, яке Папа Франциск у неділю, 15 травня 2022 р., очолив на площі Святого Петра у Ватикані, завершилося проказуванням молитви «Царице Неба», перед яким Святіший Отець подякував учасникам спільної молитви та привітав офіційні делегації з країн походження святих.

«Як же прекрасно ствердити, що своїм євангельським свідченням ці святі сприяли духовному та суспільному зростанню відповідних країн, а також всього людського роду. В той час, як у світі, на жаль, зростає віддаленість і помножуються напруження та війни, нехай же нові святі вливають натхнення до всеохоплюючих вирішень, до доріг діалогу, особливо, в серця та уми тих, хто займають посади з великою відповідальністю й покликані були протагоністами миру, а не війни», – побажав Святіший Отець, запросивши молитися до Пресвятої Богородиці, щоб Вона допомагала нам «з радістю наслідувати приклад нових святих».