Папа: Нехай же спорт сприяє культурі зустрічі
  • Пон, 16/07/2018 - 15:23

З нагоди міжнародного семінару на тему «Спорт як засіб загальнолюдського, економічного та соціального розвитку», запланованого на 25 серпня в Ріо-де-Жанейро та організованого Фундацією «Getulio Vargas» разом з FIFA та Міжнародним Центром Студій про спорт, Папа Франциск через Державного Секретаря кардинала П’єтро Пароліна надіслав послання організаторам та учасникам.

Святіший Отець заохочує «й надалі підтримувати спорт, як практикування чеснот, що допомагає інтегральному зростанню людей та розвиткові спільнот». Він висловив впевненість у тому, що «спорт – це не лише форма розваг, але, насамперед, засіб для будування культури зустрічі, братерства й солідарності, надійний шлях до будування більш мирного та справедливішого світу».

Слідами ватиканської конференції про спорт

Організатори семінару надихаються результатами ватиканської конференції на тему спорту, організованої 2016 року Папською Радою в справах культури. Першу доповідь про спорт та віру виголосить монсеньйор Мелькор Санчес де-Тока, Заступник Секретаря Папської Ради в справах культури, який також очолює рух «Спорт на служінні людству».