Папа незрячим дітям в Будапешті: дякую за вашу гостинність і ніжність
  • Суб, 29/04/2023 - 18:43

Суботній ранок другого дня Апостольської подорожі Святішого Отця в Угорщину розпочався з відвідин католицького закладу для незрячих і слабозорих дітей.

 

Другий день Апостольської подорожі Папи Франциска в Угорщинц, 29 квітня 2023 року, розпочався із відвідин католицького закладу для дітей з вадами зору імені блаженного Ласло Баттяні-Штраттманна.

Святішого Отця зустрів директор центру Дьордь Інотай, який показав йому деякі навчальні приміщення закладу, який для багатьох дітей з вадами зору або з особливими освітніми потребами став справжнім домом. Діти з важкими формами інвалідності не тільки отримують догляд і допомогу в цьому закладі, але й навчаються та здобувають професію.

Директор центру привітав Папу молитвою миру святого Франциска. Святіший Отець, обіймаючи малечу поглядом любові, слухав їхні пісні та подякував всім «за гостинність і ніжність». «Дякую за ваші пісні, за ваші жести, за ваші очі. Дякую вам, пане директоре, за те, що ви розпочали цей захід молитвою святого Франциска, яка є програмою життя. Адже святий просить благодаті могти робити щось там, де цього немає», – сказав він, додавши, що «саме це є чистим Євангелієм». Адже «Ісус прийшов, щоб прийняти дійсність такою, якою вона є і надати їй значення. Було б легше вхопитися за будь-яку ідеологію та розвивати її, незважаючи на реальність. Однак саме це є євангельським шляхом, шляхом Ісуса», – наголосив Папа.

Залишаючи заклад для незрячих дітей, Папа Франциск зупинився на площі, щоб особисто привітатися з групою дітей та молоді з сусідньої парафії святого Ласло, які чекали на нього з молитвами та піснями. Разом з ними були присутні деякі місцеві мешканці.