Папа: Оновляти Церкву через милосердя
  • Нед, 07/04/2019 - 16:02

Звертаючись до представників «Місійної станиці францисканців», Святіший Отець вказав на важливість того, щоб слухати розп’ятого Христа, дозволяючи Йому преобразити нас.

У суботу, 6 квітня 2019 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції представників харитативної організації під назвою «Missionszentrale der Franziskaner» (Місійна станиця францисканців), які прибули до Ватикану з нагоди 50-ї річниці заснування. Звертаючись до присутніх Святіший Отець висловив особливу подяку засновникові організації отцеві Андреасу Мюллєру, а також всім членам Францисканського Ордену та мирянам, що належать до неї.

Оновляти Церкву, слухаючи Розп’ятого

Наступник святого Петра зазначив, що наслідуючи приклад святого Франциска з Ассізі в упованні на Боже Провидіння, «Місійна станиця францисканців» змогла стати «всесвітньою мережею милосердя, солідарності й братерства». Він додав, що святий Франциск відгукнувся на заклик розп’ятого Христа «відбудувати Його дім, що перебував у руїні» і, незважаючи на всі перешкоди й тодішні обмеження Церкви, став на шлях справжнього християнського життя.

«Сьогодні ми, іноді, також страждаємо внаслідок обмежень Церкви, – зазначив Папа. – Слова Розп’ятого звернені до всіх нас. Оновлення відбудеться тільки тоді, коли ми слухатимемо Господа, дозволимо Йому преобразити нас і чинитимемо добро разом з Ним».

Місійна станиця францисканців

Місійна станиця францисканців (нім. Missionszentrale der Franziskaner, MZF) – це європейська благодійна організація францисканців, заснована 1969 року, що займається допомогою бідним, знедоленим і маргіналізованим та захистом прав людини в усьому світі. Завдяки пожертвуванням благодійників, організація щороку підтримує понад 600 гуманітарних, екологічних, правозахисних і душпастирських проектів, які провадить францисканська родина. Головний осідок Місійної станиці розташований в німецькому місті Бонн, але нею управляє не тільки німецька провінція францисканців, а й інші провінції Західної та Центральної Європи. Серед проектів – фінансова допомога їдальням для потребуючих в Сан-Паулу (Бразилія), захист мангрових лісів на Філіппінах і сприяння запобіганню СНІДу в Африці.