Папа: Отче, допоможи нам шукати непроминаючих речей
  • Птн, 09/08/2019 - 10:27
Четверговий твіт-молитва Святішого Отця запрошує замислитися над тим, що ставимо в житті на перше місце.
 

“ Отче, допоможи нам серед численних речей, що проминають і про які ми побиваємося, шукати те, що залишається: Твою і ближнього присутність. ”

Це молитовне прохання, що в четвер, 8 серпня 2019 р., з’явилося у Твіттері Святішого Отця, спонукає замислитися над тим, де шукаємо певність? У Господі чи в інших земних речах? Куди прямує моє життя, куди прагне моє серце? В напрямку Бога чи до тих земних речей і благ, які не можуть втамувати душевний голод людини?

Таким думками Папа ділився, проповідуючи під час Святої Меси із соціально незахищеними людьми, яку він відслужив в базиліці Святого Петра у Ватикані наприкінці Ювілею Милосердя. Він коментував євангельський уривок, в якому розповідається про те, як Ісус, розмовляючи з людом, який захоплювався зовнішньою красою єрусалимського храму, пророкував, що на цьому місці не залишиться каменя на камені.

За словами Святішого Отця, Христос не бажав налякати Своїх слухачів, а вказати їм на те, що ці земні речі є тимчасовими і вони проминають. Що навіть наймогутніші царства та правління швидше чи пізніше занепадають. Однак, існують дві дійсності, які не проминають, які завжди залишаються – це Господь і наш ближній.